opc_loader

Wensenlijst

Minimaal €500,-
Subsidie
Telefonische hulp
Deskundig advies
Bespaar tot wel 70%
Energie kosten
Milieu vriendelijk
Verwarmen

Het juiste advies voor aanschaf van een pelletkachel van een specialist

Er zijn een aantal punten waarop u kunt letten bij het kiezen van de juiste pelletkachel of pelletketel. Het belangrijkste is het bepalen van het vermogen wat past bij de ruimte waar de pelletkachel moet komen te staan. Bij een pelletketel geldt de complete inhoud van de woning, winkel, bedrijfshal of ander object. Het vermogen wordt altijd aangeduid in kilowatt. Natuurlijk maakt de isolatiewaarde van het gebouw ook nog uit maar dat heeft relatief weinig invloed. U moet gemiddeld rekenen met een rendement van 90%. Hiervan uitgaand kunt u de volgende formule hanteren.

Pelletkachel 1Kw per vierkante meter

Pelletketel m³ inhoud x70 = Kilowatt

Nadeel voor een te grote pelletkachel

Wanneer u een pelletkachel koopt met een te zwaar vermogen. Is dat het verbruik natuurlijk meer is, zeker bij lage verwarmingsstanden. Daarbij wordt er teveel lucht onttrokken uit de ruimte waardoor er extra lucht aangevoerd moet worden

Over het algemeen is een pelletkachel van 6 tm 10 Kw voor de meeste woningen, kantoren, chalets en stacaravans voldoende. Deze hebben allemaal een rendement van tussen de 89 en 93% wat rond het gemiddelde ligt.

De meeste pelletkachels en pelletketels hebben een eenvoudig in te stellen menu. Door enkele simpele handelingen stelt u de meeste menu setting in. Hiervoor is geen noodzakelijke technische kennis nodig. Mocht u specifieke parameter instellingen wensen dan kunt u altijd de kennis van Pelletkacheldokter inschakelen. Ook hiervoor kunt onze hulp inroepen. Mocht u een kleine aanpassing willen, of probleem hebben waar u niet uitkomt kunnen we u misschien telefonisch of per email helpen. Dit bespaart kosten voor u.

Belangrijk is dat er dagelijks goed onderhoud plaats vindt aan de pelletkachel. Onder het dagelijkse onderhoud volstaan we het schoonmaken van de asla en branderpot. Daarnaast neemt u een as stofzuiger waarmee u de pelletkachel rondom de asla schoonmaakt.